TUTORIA


 

 Enllaços d'interés a webs d'orientació:


  ORIENTACIÓ ESO/BATXILLERAT



La Conselleria d'Educació ha aprovat el calendari escolar del pròxim curs 2014/2015, que establix l'inici i la finalització del període lectiu així com els dies festius o els períodes vacacionals.

En este sentit, en Infantil i Primària les classes començaran el 3 de setembre i finalitzaran el 19 de juny. En Secundària i Batxillerat l'inici de curs serà també el 3 de setembre i les classes finalitzaran el 10 de juny.

Açò suposa que els alumnes tindran més dies de classe respecte al curs actual. En concret, els estudiants tindran quatre dies lectius més en Infantil i Primària i dos més, en Secundària.

És la primera vegada que l'inici de curs coincidix en Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat i que les classes comencen la primera setmana de setembre.

L'avanç de les classes respecte al curs actual serà de sis dies en Infantil i Primària i de tretze, en Secundària i Batxillerat, i el curs acabarà un dia abans en Infantil i Primària i deu dies abans, en Secundària i Batxillerat.

Avanç de l'inici de curs

Quant a Infantil i Primària, l'objectiu és equiparar el calendari lectiu a la resta de països de la Unió Europea i afavorir la conciliació de la vida familiar i laboral.

Per la seua banda, l'avanç en Secundària i Batxillerat permetrà finalitzar abans les classes i realitzar les proves de recuperació, tradicionalment celebrades en el mes de setembre.

Cal recordar que este curs ja s'avancen els exàmens extraordinaris al mes de juliol en Secundària i que la mesura afectarà 304.069 estudiants.

Estos canvis de dates també permetran que els alumnes siguen examinats pels mateixos docents que els han impartit les classes durant el curs i que, si es fan els exàmens al setembre, han pogut canviar de destinació.

La mesura respon a la demanda de la comunitat educativa i de la Permanent de Directors, ambdós partidaris d'avançar els exàmens com una mesura per a lluitar contra el fracàs escolar.

De fet, segons les dades facilitats per la Permanent de Directors, només un màxim del 7% i un màxim del 9% segons un estudi realitzat per la Conselleria, supera les proves de recuperació del mes de setembre.

A més, suposarà altres beneficis com la planificació anticipada dels grups i horaris i l'estalvi de les famílies en classes particulars durant l'estiu.

Més dies lectius

El curs 2014/2015 tindrà 185 dies lectius en Infantil i Primària i 178, en Secundària i Batxillerat. Per tant, els alumnes tindran quatre dies lectius més en Infantil i Primària i dos més, en Secundària.

Cal recordar que este curs té 181 dies lectius en Infantil i Primària i 176 dies lectius, en Secundària.

Període lectiu

Infantil i Primària començarà les classes el 3 de setembre i les finalitzarà el 19 de juny. Quant a Secundària, Batxillerat i segon curs dels cicles formatius, començaran el 3 de setembre i finalitzaran el 10 de juny.

El primer curs dels cicles de Formació Professional començarà el 12 de setembre i acabarà el 10 de juny.

El calendari escolar per al curs acadèmic 2014/2015 també regula les activitats escolars en ensenyances artístiques, d'idiomes i de formació de persones adultes, que arrancaran el 15 de setembre i finalitzaran el 10 de juny.

Períodes de vacacions

Les vacacions de Nadal seran del 23 de desembre al 6 de gener, ambdós inclosos, i les vacacions de Pasqua, del 2 al 13 d'abril, ambdós inclosos.

D'altra banda, durant el curs escolar, seran festius i no lectius els dies següents: 9 d'octubre, dia de la Comunitat Valenciana; 8 de desembre, dia de la Immaculada Concepció, 19 de març, Sant Josep, i 1 de maig, Dia del Treball. 


D'altres blocs d'interés

logo wide

Orientación QUÉ ESTUDIAR

Técnicas para estudiar mejorEstudiar mejor



ORIENTACIÓ ESO

Pantallas amigas
Planteja situacions que estan donant-se entre els adolescents i dóna informació i recursos de com afrontar-la.
ENLLAÇ MOLT INTERESSANT PER A FAMÍLIES I ALUMNAT que tracta els temes següents:

CiberbullyingSextingSextorsión



PRIMERS AUXILIS. QUÈ ENS CAL FER?




DALE LA VUELTA A LA ADOLESCENCIAPrograma educativo centrado en los cambios físicos y emocionales de la adolescencia.
Los contenidos han sido desarrollados por profesionales de distintos ámbitos del sector (pedagogos, psicólogos, etc.) y revisados por el Grupo de Ginecología de la Infancia y Adolescencia (Sociedad Española de Ginecología y Obstetricia (SEGO).
Els canvis físics i emocionals que s'inicien en aquesta etapa contats pels alumnes.




APRENDRE A APRENDRE
CONSELLS QUE ET FACILITARAN L'ESTUDI
D'una forma lúdica i amena, sabràs si estudies bé i aprendràs tècniques de millora. Bloc del professor Raúl Martínez del C.P. Móstoles

QUÈ T'AGRADARIA ESTUDIAR QUAN ACABES L'INSTITUT? 
COM HAS D'ACTUAR QUAN ET POSES ANSIÓS DAVANT DELS EXÀMENS?...
Si cliques en aquest enllaç, el Portal de l'orientador, hi trobaràs molta informació sobre la millor forma d'estudiar per a millorar el rendiment, també informació a l'hora d'elegir què estudiar, consells per a evitar l'ansietat davant dels exàmens i un munt de coses més.


GUIA D'ORIENTACIÓ EDUCATIVA PER A PARES I PROFESSORAT
Gran quantitat de recursos d'orientació, tutories, necessitats educatives especials, material de recolzament, etc.

Espacio creado por Ginés Ciudad-Real Núñez, Maribel Martínez Camacho ambos profesores de los colegios Virgen de la cabeza y La Salle respectivamente en la ciudad de Andújar y Antonio Ciudad-Real Núñez profesor del I.E.S. San Isidro de Nijar.


INFORMACIÖ D'INTERÉS PER A L'ALUMNAT i FAMÍLIES
Orienta les famílies i alumnat davant problemes com maltractament entre companys, millora de comunicació entre pares i fills, o com actuar davant de situacions específiques.Bloc elaborat per : edu.gva.es/orientados/

Consulta el BLOC D'ORIENTACIÓ DE L'INSTITUT
Obtindràs una informació completa i actualitzada dels temes citats més a dalt i d'altres de gran interés. Per a facilitar-ne la recerca, la informació està agrupada per CATEGORIES (mira al marge dret de la pàgina).
Aquest blo (:http://conilusionyesfuerzo.wordpress.com/ ) el dirigeix Carme Meca, cap del departament d'orientació educativa de l'IESRamon Llull.



Vídeos d'interés

Nick Vujicic. Sense paraules.

                      


L'home que, sense braços ni cames, ens ha donat una lliçó per no oblidar. I perquè pot fer que ens adonem que la majoria de preocupacions que ens fan sentir malament són insignificants.